2021-12-02 13:54:41• hírek • Bede Emőke

A téli felkészülés jegyében ellenőrzést tartott a prefektus

Altfatter Tamás prefektus, Kovács Róbert kabinetfőnök, illetve Ardelean Petru, a Szatmár megyei országutakért felelős osztály (SDNSM) vezetője csütörtökön a télre való felkészülés jegyében terepszemlét tartott, melynek során a hóeltakarításért felelős gépjárműparkot, valamint a rendelkezésre álló szóróanyag mennyiségét ellenőrizték.

A gépszemle ez alkalommal az avasfelsőfalui, a sárközújlaki és a szatmári körzetekre terjedt ki - tájékoztatta híroldalunkat a prefektusi hivatal.


A prefektúra közleménye szerint a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) a Kolozsvári Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság révén az Instal Ros Kft.-vel kötött 2024-ig érvényes szerződést. Az említett cég 37 darab, hóekével és szórófejjel ellátott billenccsel és 6 rakodógéppel készül a télre, a Szatmár megyei országutakért felelős osztály pedig egy kotrórakodóval, illetve egy multifunkcionális UNIMOG tehergépkocsival egészítette ki a csapatot. Szatmár megye hat körzetének csúszásmentesítésére egyelőre 2383 tonna szóróanyagot és 33 tonna üzemanyagot raktároztak el.


A prefektus arra kérte a SDNSM igazgatóját, hogy a gyors beavatkozások mellett a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében folyamatosan ellenőrizzék, megfelelő műszaki állapotban vannak-e a hóeltakarításra használt gépjárművek, illetve hogy biztosítva van-e az egész megye számára elegendő mennyiségű csúszásmentesítő szóróanyag.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: